Cea de-a 68-a ediție a concursului Miss Universe a avut loc duminică seară, în Atlanta, câștigătoarea fiind Miss Africa de Sud. 

Discurs lăudat

Zozibini Tunzi, în vârstă de 26 de ani, s-a impus în faţa concurentei din Puerto Rico şi a celei din Mexic, într-un concurs prezentat de Steve Harvey, în care juriul a fost format din şapte femei, scrie site-ul Stirileprotv.ro.

Miss Africa de Sud a fost aplaudată intens după ultimul ei discurs, o noutate în competiţie, în care a afirmat pur şi simplu că va face orice pentru a încuraja tinerele fete să capete încredere în ele, scrie Agerpres.

“Am crescut într-o lume în care o femeie ca mine, cu tipul meu de piele şi tipul meu de păr, nu a fost niciodată considerată frumoasă. Cred că a venit momentul ca acest lucru să se schimbe astăzi”, a spus ea în aplauzele publicului. 

În vreme ce, de obicei, concursurile de frumusețe promovează femeile cu părul lung, câștigătoarea are părul scurt și s-a impus în faţa a peste 90 de alte candidate şi a câştigat cel de-al 68-lea titlu Miss Univers, după Catriona Gray, Miss Filipine, care a obţinut acest titlu în 2018.

Una dintre favoritele înaintea concursului din acest an, Miss Filipine, nu s-a calificat printre cele 10 finaliste.

Reprezentanta României

România a fost reprezentată în competiția din Atlanta de Dorina Chihaia (foto). 

Născută la București, Dorina Chihaia (26 de ani) este absolventă de Drept, cu un stagiu la ONU.

Ea a început să lucreze ca avocat în 2014, la Florenţa, în Italia, iar în 2015, după ce s-a mutat în China, a fost consultant într-o companie specializată în comerţ internaţional, la Shanghai.