Miss Jamaica, Toni-Ann Singh, a fost încoronată, sâmbătă, Miss World 2019. Tânăra de 23 de ani este absolventă de psihologie şi acum studiază medicina. Cu acest rezultat, se poate trage o concluzie: toate concursurile de frumuseţe importante din acest an au fost câştigate de femei de culoare.

"Pentru acea fetiță din St. Thomas, Jamaica și toate fetele din întreaga lume – vă rugăm să credeți în voi. Vă rugăm să știți că sunteți demne și capabile să vă îndepliniți visele. Această coroană nu este a mea, ci a voastră… Aveți un scop în viață”, a scris pe Twitter tânăra jamaicană.

Toni-Ann Singh s-a născut în Morant, St. Thomas, Jamaica, şi a absolvit psihologia la Universitatea de Stat din Florida, arată CNN. Publicul a aplaudat sâmbătă după ce a cântat hitul lui Whitney Houston, „I have Nothing”, în timpul concursului de frumusețe, după o rundă de întrebări ale jurnalistului britanic Piers Morgan.

„Cred că reprezint ceva special, o generație de femei care merg să schimbe lumea”, a spus ea.

Coroana mult-râvnită a fost disputată între Miss Jamaica, Miss Franţa şi Miss India. În final, Toni-Ann Singh a primit dovada că este cea mai frumoasă femeie din lume de la câştigătoarea de anul trecut, Vanessa Ponce de Leon din Mexic. România nu a participat la acest concurs.

Miss World 2019

CNN mai scrie este a patra oară când o reprezentantă a statului Jamaica devine Miss World, performanţă atinsă în 1959, 1963, 1976 și 1993. Mai mult, este o premieră și faptul că toți organizatorii principalelor concursuri de frumusețe - Miss USA, Miss Teen USA, Miss America, Miss Universe și acum, Miss World – au ales femei de culoare.

Weekend-ul trecut, Zozibini Tunzi din Africa de Sud a devenit Miss Universe, după ce a impresionat audiența la probele costumelor de baie și rochiilor de seară.