S.C. Oradea Transport Local S.A. a semnat luni contractul de finanţare pentru proiectul RO-HU-390 "Îmbunătăţirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea şi Debrecen" (acronim TRANSBORDER).

Proiectul TRANSBORDER este implementat, în perioada 2019-2021, de S.C. Oradea Transport Local S.A., în parteneriat cu A.D.I. Transregio şi Compania de Transport Public din Debrecen (DKV) în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră INTERREG VA România-Ungaria 2014-2020, şi vizează îmbunătăţirea/dezvoltarea a cel puţin 15 servicii de transport public la nivelul acestei zone de frontieră.

Prinicipalele rezultate estimate a fi atinse prin acest proiect constau în realizarea unui Studiu de Flux de călători, a unei anchete Origine-Destinaţie, a unui Plan de Dezvoltare a reţelei de transport public local în Municipiul Oradea, achiziţia a 11 autobuze noi (7 la Oradea şi 4 la Debrecen), modernizarea sistemului automat de localizare vehicule şi informare călători, achiziţia a 55 de panouri de informare în timp real care vor fi instalate în staţiile de transport public, dezvoltarea unei aplicaţii mobile care să permită planificarea călătoriilor în timp real la nivelul sistemului de transport public din Oradea şi Debrecen, organizarea campaniei "Săptămâna Europeană a Mobilităţii" atât în Oradea, cât şi în Debrecen.

În ceea ce priveşte cele 7 autobuze noi (6 autobuze Euro 6 şi 1 autobuz hibrid), care vor fi utilizate de S.C. Oradea Transport Local S.A., acestea urmează a fi livrate de compania Mercedes şi puse în circulaţie în cursul lunii mai 2020.