O plachetă omagială ciudată a fost amplasată la intrarea într-o şcoală din Dragomireşti, din Maramureş, prin care primarul îşi exprimă recunoştinţa faţă de Guvernul condus de Viorica Dăncilă pentru renovarea unităţii de învăţământ.

Potrivit Ziare.com, şcoala a fost reabilitată în perioada 2017 şi 2019, din bani publici, iar pe plăcuţă se precizează, printre altele, că lucrările au fost realizate "din mila lui Dumnezeu" şi cu sprijinul Guvernului României, condus de Viorica Dăncilă.

Potrivit educatieprivata.ro, directorul şcolii a declarat că această placă nu a fost ideea unităţii de învăţământ. "Nu a fost ideea scolii. În niciun caz. Nu am alte detalii", a spus Dănuţ Iuga directorului şcolii.

De asemenea, directorul a menţionat că aceasta nu are nici aviz din partea instituţiei, întrucât nu s-a cerut aşa ceva.

Întrebat despre acest gest, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a spus într-o intervenţie telefonică la Digi24 că este o iniţiativă privată a primarului, placheta fiind realizată din fondurile proprii ale acestuia: "A vrut să vină cu amprenta sa personală", a explicat preşedintele pentru Digi24.

Zetea a adăugat că primarul nici nu este membru PSD şi că "nu trebuie scoasă din context dorinţa unui primar de a scoate în evidenţă mulţumirile" pentru acest proiect care a vizat şcoala veche de 70 de ani.

Preşedintele CJ Maramureş a mai spus că a cerut ca plăcuţa să fie mutată curând într-o zonă mai puţin vizibilă, cel mai probabil în interiorul şcolii.