Orădeanul Emil Rengle a fost eliminat chiar de la prima apariţie în competiţia "America's Got Talent: The Champions", care reuneşte câştigătorii emisiunilor de acest gen, ţinute în ţări din toată lumea. 

Filmările au avut loc în luna octombrie, însă momentul prezentat de Emil Rengle a fost difuzat luni seara, pe NBC. În cadrul competiţiei americane au participat câştigători, finalişti, semifinalişti şi câştigători ai premiului de popularitate din cadrul tuturor concursurilor care fac parte din franciza "America's Got Talent". 

Juraţii sunt Simon Cowell, creatorul francizei, Howie Mandel, Heidi Klum şi Alesha Dixon. Potrivit regulamentului, aceştia pot doar să îşi exprime părerea cu privire la momentul artistic, publicul şi telespectatorii fiind cei care stabilesc cine merge în etapa următoare prin voturi transmise prin SMS. 

Îmbrăcat într-un costum de latex roşu şi cizme lungi, Emil Rengle a dansat pe tocuri alături de două tinere. Momentul artistic nu i-a impresionat însă pe juraţi, iar cei doi bărbaţi din juriu au apăsat butoanele "X", de respingere.

"Îmi place de tine, îmi place mesajul pe care-l transmiţi, dar ca să fiu sincer, momentul tău nu se poate ridica la nivelul celor mai bune", i-a spus Cowell după reprezentaţie.

Din păcate, orădeanul nu a reuşit să strângă destule voturi din partea publicului şi a telespectatorilor pentru a se califica în următoarea etapă. 

"Uneori viaţa îţi spune Da, alteori îţi spune Nu şi uneori îţi mai dă şi un X ... sau două. A fost rândul meu să încasez X-urile de data aceasta şi sunt aici să vă spun că nu este chiar atât de rău. De fapt, nu e rău deloc. Nimic niciodată nu este bun sau rău. Este o experienţă prin care navigăm şi eu aleg mereu să navighez cu bucurie, cu dans, cu joacă, să învăţ şi să cresc. Creştem cel puţin la fel de mult, dacă nu mai mult din eşecuri, decât din succese", a scris dansatorul orădean pe pagina de Facebook.

Pe pagina de Facebook "America's Got Talent" momentul lui Rengle a fost descris ca un must see (n.r. de neratat).

Emil Rengle a fost singurul român participant, el fiind câştigătorul "Românii au talent" în 2018 dar şi al premiului de popularitate din acelaşi an. 

În prezent, coregraful se află la Oradea şi este ocupat cu pregătirile pentru deschiderea şcolii sale de dans "Now", care va avea loc săptămâna viitoare.