Tibi Uşeriu a terminat joi ultramaratonul Yukon Arctic Ultra din Canada după o săptămână în care a străbătut aproape 500 de kilometri în condiţii extreme. Doar românul și un elvețian care s-a clasat pe primul loc au reușit să termine competiția.

Potrivit Adevarul.ro, Tibi a trecut linia de finish în jurul orei locale 12 (22 ora României) la câteva ore distanţă de elveţianul Fabian Imfeld, care a terminat cursa la ora locală 5.15.

"La ora asta, gândurile mele sunt puţine şi simple. Zic aşa: Uneori, pare greu să te întorci şi doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă e un pic şi mai greu. Pozele astea două puse în paralel spun povestea acestei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile. Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuşi într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea", a scris Uşeriu pe contul său de Facebook.

 

Dragilor, Am ajuns la capăt, deşi drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulţumesc enorm pentru susţinerea...

Posted by Tibi Useriu on Thursday, February 6, 2020

Site-ul de ştiri Digi24.ro mai scrie că bistriţeanul a avut probleme la stomac din cauza unei proteine pe care nu a mai reuşit să o consume şi per total fizic s-a simţit rău.

Desfăşurată în nordul Canadei, în apropiere de cercul polar, pe o distanţă de 483 de kilometri, competiţia a adunat 21 de sportivi la startul luat pe 30 ianuarie, dar numai bistriţeanul şi elveţianul Fabian Imfeld au reuşit să treacă linia de sosire. "Asta pentru că traseul nu a mai fost bătătorit ca în anul precedent, aşa că poteca a fost acoperită de zăpadă proaspătă, făcând înaintarea mult mai dificilă. Temperaturile au scăzut treptat şi s-a ajuns la -39 grade", mai precizează Adevarul.ro.

A fost cea de-a doua participare la Yukon Arctic Ultra pentru român. Anul trecut, Uşeriu a mers aproximativ 100 de kilometri în 24 de ore la temperaturi de -38 de grade Celsius, iar la a doua oprire medicii care i-au făcut controlul de rutină l-au anunţat că trebuie să se retragă. A fost transportat cu elicopterul la spitalul din Whitehorse, Canada, pentru îngrijiri de specialitate, pentru că avea degerături.

Tibi Uşeriu este singurul maratonist român care a participat la Yukon Arctic Ultra, unul dintre cele mai grele de pe planetă, care se desfăşoară în Canada, într-o zonă sălbatică, la temperaturi care pot ajunge până la – 50 de grade Celsius.