Campioana Simona Halep a fost decorată, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler. După ceremonie, aceasta a declarat că ar juca un meci de tenis cu şeful statului.

Ceremonia de premiere a avut loc în Sala Unirii, la Palatul Cotroceni, de la ora 12, unde românca a venit însoţită de părinţii şi de iubitul ei, Toni Iuruc. "Aţi scris o pagină de istorie în doar 55 de minute. Aţi reuşit să deveniţi prima jucătoare de tenis din România care deţine acest titlu. Vă felicit!", a spus Klaus Iohannis în cadrul ceremoniei, potrivit gsp.ro. 

După discursul preşedintelui, constănţeanca a fost decorată de către acesta cu cea mai înaltă distincţie oferită de Statul Român şi anume "Steaua României", în grad de cavaler.

După ceremonie, campioana a declarat jurnaliştilor prezenţi că ar juca oricând un meci cu preşedintele, tenisul fiind o pasiune a lui lohannis. "Aş juca un meci cu domnul preşedinte, nu am jucat, dar de ce nu?! Nu l-am văzut niciodată jucând şi nu am avut niciodată ocazia să joc contra dumnealui, aşa că nu pot să spun (n.r. - ce fel de jucător de tenis este preşedintele Iohannis)", a spus Simona Halep, potrivit digisport.ro.

Tot la întrebările jurnaliștilor, aceasta a mai declarat că i-ar plăcea să facă parte dintr-o delegaţie a preşedintelui Klaus Iohannis.

"Mi-ar face mare plăcere dacă aş putea să fiu prezentă la o astfel de întâlnire, dar încă nu ştiu ce presupune o astfel de întâlnire, aşa că nu o să dau un răspuns acum, dar o să mă documentez, dacă o să fiu invitată o să merg", a adăugat românca conform digisport.ro.

Simona Halep s-a declarat emoţionată de distincţia primită. "A fost mult mai emoţionant şi emoţiile au fost diferite, de aceea am simţit şi o presiune mai mare, dar a fost un moment frumos şi cu siguranţă este unul dintre evenimentele pe care nu le voi uita niciodată", a recunoscut câştigătoarea de la Wimbledon.

La sfârşitul aceleaşi ceremonii, campioana a mai spus că este pregătită pentru o nouă provocare, cea de la US Open. "Sunt gata. Am venit din vacanţă acum două zile şi sunt pregătită. (...) Fiecare zi este un target pentru mine. Aşa cum am început şi anul acesta relaxată şi am mers să joc fiecare meci 100%, aşa o voi face şi de acum înainte", a mai precizat Halep.

Vezi întreaga ceremonie mai jos!