O legendă a baschetului american, Kobe Bryant a murit duminică, într-un accident aviatic, a anunţat TMZ.

Presa internaţională scrie că sportivul în vârstă de 41 de ani se afla în elicopterul său personal care s-a prăbuşit în Calabasas, statul California, la ora locală 10 dimineaţa.

Potrivit primelor informaţii, în elicopter se aflau Bryant, pilotul şi încă trei persoane. Ulterior, s-a confirmat că și Gianna Maria, fiica de 13 ani a baschetbalistului, era în aparatul de zbor și a murit.

După ce a căzut într-o zonă deluroasă, elicopterul a fost cuprins de flăcări. Nimeni nu a supravieţuit, dar deocamdată nu se ştie cine erau celelalte persoane din elicopterul marca Sikorsky S-76.

De asemenea, nu se ştie nici din ce motive s-a prăbuşit elicopterul. Presa din SUA scrie că în zonă era ceaţă, la momentul accidentului. 

Fanii lui din lumea întreagă sunt şocaţi de dispariţia sportivului.

Unul dintre cei mai buni jucători din istoria NBA-ului, Kobe Bryant s-a retras din activitatea sportivă în aprilie 2016, după 20 de ani petrecuţi la LA Lakers, era căsătorit şi avea patru fiice, ultima născută în iunie 2019.

Baschetbalistul a câştigat cinci titluri de campion NBA cu Los Angeles Lakers, trei cu numărul 8 purtat pe tricou şi două cu 24, a fost desemnat cel mai bun jucător din ligă în 2008, cel mai bun baschetbalist al finalelor din 2009 şi 2010, a fost selecţiont de 17 ori pentru All Star Game şi a fost desemnat de patru ori cel mai bun jucător din meciul vedetelor, transmite News.ro.

În 2018, Bryant a câştigat un Oscar pentru scurtmetrajul "Dear Basketball", bazat pe o poezie pe care a scris-o în 2015, când a decis că se va retrage din cariera sportivă.