De sâmbătă, Oradea s-a îmbogăţit cu Smartistactiv, un centru coordonat de artistul Laura Ungur, unde copiii sunt îmbiaţi cu o mulțime de ateliere creative interesante, de la pictură pe pânză, pe sticlă sau pe lemn, până la modelaj în lut, bune maniere sau chiar petreceri de zile de naștere.

“Smartistactiv e un proiect curajos și plin de culoare, care se adresează persoanelor între 6 luni și 99 de ani. Activitățile noastre au ca destinație în general petrecerea timpului liber în mod creativ, relaxarea, dezvoltarea emoțională, îndrumarea spre performanțe artistice”, a explicat Laura Ungur, coordonatorul proiectului.

Deschiderea a fost un spectacol în sine. De-a lungul întregii zile s-a desfășurat un adevărat maraton al creativității: copii de toate vârstele și adulți au pictat senzorial cu piciorușele și mânuțele, au decorat diferite obiecte din sticlă și lemn, au descoperit linogravura și au pictat pereții sediului.

Două momente inedite au fost pictarea și gustarea cocktail-urilor multicolore alături de barmanul Daniel Mureșan și un atelier intermediar de dezvoltare personală cu Hermina Popa. Deschiderea s-a terminat cu o tombolă, în urma căreia trei participanți vor beneficia de două ateliere gratuite.

Smartistactiv organizează o mulțime de ateliere: de pictură pe pânză, pe sticlă, pe lemn, pe perete, pe mătase, activități de modelaj în lut, pastă de modelaj, nisip kinetic, construcții roboți lego, grafică digitală nivel începători, bune maniere, experimente colorate și chiar și cu un program afterschool și petreceri de zile de naștere.

“Activitățile noastre creative se desfășoară pe perioada întregii săptămâni, în diferite intervale orare. Abonamentele lunare pentru copii presupun activități creative de 2 ori pe săptămână. Se poate participa și în afara abonamentelor cu intrări individuale de aproximativ o oră şi 30 de minute”, a explicat Laura Ungur.

Cei interesați pot obține informații suplimentare la sediul Smartistactiv de pe strada Primăriei nr. 23 sau la numărul de telefon 0721 628 192.