Filarmonica de Stat propune pentru concertul de joi, cu începere de la ora 19, trei lucrări atractive. Uvertura Cosi fan tutte abordează tema îndrăgostiţilor, muzica "sugerând seriozitatea prin care Mozart moralizează jocul doar aparent uşuratic al îndrăgostiţilor cu cele mai sincere sentimente", după cum se precizează pe site-ul instituţiei de cultură.

Concertul pentru pian la patru mâini în Si bemol major de Leopold Kozeluch face parte din perioada debutului clasicismului vienez. Interpreţii, Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu, sunt absolvenţi ai Liceului de Muzică George Enescu şi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Cântă împreună din 2005 şi desfăşoară o bogată activitate concertistică cu peste 300 de recitaluri pe scene din ţară şi din străinătate, cărora li se adaugă numeroase premii naţionale şi internaţionale obţinute la concursurile de profil.

Seara se încheie cu Simfonia a III-a în Fa major, op. 90 de Johannes Brahms, compozitor melancolic şi sensibil. Lucrarea a devenit populară în anii 1960, datorită filmului Vă place Brahms?, cu Ingrid Bergman şi Yves Montand.

Conducerea muzicală a concertului îi aparţine dirijorului permanent, maestrul Romeo Rîmbu.