Seara de joi, de la ora 19, de la Filarmonica de Stat este rezervată unor lucrări dedicate cornului. Solist corn şi totodată dirijorul invitat este cehul Ondřej Vrabec.

Acesta este unul dintre cei mai experimentaţi artişti cehi. În calitate de solist, muzician de cameră şi membru al orchestrei, a realizat numeroase concerte. Colaborează în mod regulat cu cele mai renumite orchestre cehe, a dirijat ansambluri importante şi participă frecvent la festivaluri internaţionale.

Concertul începe cu Meditaţie pe vechiul coral ceh "St. Wenceslas", op. 35a, de J. Suk, cântec medieval despre sfântul protector al cehilor, propus ca imn în 1918, când a fost fondată Cehoslovacia.

Urmează Concertul nr. 4 pentru corn şi orchestră în Mi bemol major, K.495, de W.A. Mozart, care a compus 27 concerte pentru pian, 7 pentru vioară, precum şi numeroase lucrări concertante pentru instrumente de suflat.

Cea de-a treia compoziţie este Simfonia a IV-a în fa minor, op. 36 de P.I. Ceaikovski, una dintre cele trei mari simfonii care ocupă un loc permanent în repertoriul universal de concerte.

Program interesant, aşadar, la Filarmonica orădeană, pentru care bilete se mai pot procura de la sediul instituţiei din strada Moscovei nr. 5, abonamentele fiind valabile.