Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a anunţat, vineri, că a fost deschis un dosar penal în cazul adolescentului de 15 ani care l-a izbit din plin cu maşina pe un agent al Poliţiei Rutiere în misiune la un filtru la intersecţia străzilor Ogorului şi Universităţii care este cercetat pentru furt în scop de folosinţă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere dar şi ultraj.

 "Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea efectuează cercetări într-un dosar având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, prev. de art. 230 alin. 1 Cod penal,  rap. la art. 229 alin. 1 lit. b şi d Cod penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal şi ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal, constând în aceea că în data de 11.10.2019, în timp ce conducea, fără a poseda permis de conducere, un autoturism sustras la un moment anterior, o persoană de sex masculin a lovit cu autoturismul un agent de poliţie care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu", se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al Parchetului Oradea.

În acelaşi document, procurorii transmit că nu pot face publice alte informaţii "pentru a nu periclita bunul mers al anchetei".

După cum BIHOREANUL a scris, în noaptea de joi spre vineri, un adolescent de 15 ani, alături de alţi doi prieteni, unul de aceeaşi vârstă cu el şi altul de 12 ani, toţi din comuna Oşorhei, au furat o maşină şi, pe centura Oradiei, au izbit din plin un poliţist de 30 de ani, care a ajuns internat la Terapie Intensivă cu politraumatisme.

Potrivit unui comunicat al IPJ Bihor, ulterior s-a descoperit că băiatul care s-a aflat la volan băuse.

Citeşte şi:

Accident grav pe centura Oradiei: un poliţist rutier a fost luat pe capota unei maşini furate, conduse de un adolescent băut

Poliţia Română, pe Facebook, după accidentul din Oradea: "Tavi, eşti eroul nostru!"