Detaşamentul 1 de Pompieri Oradea, situat pe strada Avram Iancu nr. 9, îşi deschide porţile duminică, la aniversarea a 83 de ani de la înfiinţarea subunităţii.

Între orele 10 şi 15, curioşii vor putea asista la prezentarea tehnicii de intervenţie, a echipamentelor şi accesoriilor din dotare, la sesiuni de informare preventivă şi la exerciţii specifice.

Data de 1 septembrie este una importantă în istoria pompierilor bihoreni. În această zi, în anul 1936, a fost înfiinţată Compania de Pompieri Oradea, cu un efectiv de un căpitan comandant, doi subofiţeri instructori şi 20 de oameni de trupă.  

"Pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea îşi desfăşoară misiunile de protejare a vieţii şi bunurilor în raionul de intervenţie cu o suprafaţă de aproximativ 564 kilometri pătraţi, format din 31 de localităţi şi o populaţie de circa 228.650 locuitori", se arată într-un comunicat al ISU Crişana.

De la începutul anului până în prezent, echipajele de pompieri militari ale acestei subunităţi au desfăşurat peste 1.100 de misiuni, din care 78 de operaţiuni de stingere a incendiilor, 34 de misiuni de salvare a persoanelor cu diferite probleme de sănătate, rămase blocate în locuinţe, 30 de intervenţii pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, peste 600 de misiuni de ajutor medical de urgenţă şi de descarcerare, 9 operaţiuni de salvări de animale, 148 de exerciţii şi misiuni de recunoaştere în teren, precum şi alte misiuni specifice.

"În urma misiunilor desfăşurate în acest an, pompierii Detaşamentului 1 Oradea au salvat 14 persoane şi bunuri în valoare de aproximativ 9.550.000 lei", a mai transmis ISU Crişana.