Profitând de pauza competiţională, datorată acţiunii echipei naţionale, formaţia bihoreană de baschet masculin CSM CSU Oradea şi-a programat pentru finalul acestei săptămâni o partidă amicală, în compania echipei maghiare DEAC Debrecen. Jocul este programat sâmbătă seară, cu începere de la ora 19:00, la Arena Antonio Alexe.

Cele două echipe sunt deseori partenere de întrecere în confruntări de pregătire. Astfel, ele s-au întâlnit ultima dată în luna septembrie a anului trecut, înaintea primului meci oficial din nou sezon competițional. Atunci partida a avut loc la Debrecen, iar, practic, acum, formația maghiară întoarce vizita.

De asemenea, CSM CSU Oradea și DEAC Debrecen au mai jucat, tot într-un amical, în luna noiembrie a anului 2017, atunci la Oradea.

Dacă CSM CSU Oradea este campioana în exerciţiu a României, echipa maghiară recent s-a clasat pe locul III, cucerind medaliile de bronz, în Cupa Ungariei, această performanţă reprezentând şi cel mai bun rezultat din istoria clubului. În campionat însă, DEAC ocupă locul al VI-lea, în ierarhia la zi.

În partida de sâmbătă seară, pentru CSM CSU Oradea nu vor putea evolua Giordan Watson și Bobe Nicolescu, care se află în programul echipei naționale, pentru jocurile programate în această lună în campania FIBA EuroBasket 2021. Joi, tricolorii au învins Macedonia, la Ploieşti, cu scorul de 65-53, urmând a întâlni duminică, în deplasare, reprezentativa celor din Kosovo.

Intrarea spectatorilor pentru jocul de sâmbătă seara, este liberă.