Sportiva orădeană Bianca Benea s-a situat pe locul VI la întrecerile Campionatului European de Scrimă pentru Cadeţi şi Juniori, competiţie care s-a desfăşurat la Soci, în Rusia. Sportiva legitimată la CSM Oradea, antrenată de către Nicolae Ille (care este şi antrenorul lotului naţional de junioare al României), a luat startul atât în proba individuală, cât şi în cea pe echipe.

Bianca a obţinut în Rusia locul VI în proba pe echipe de spadă feminin juniori, alături de Denisa Barosan, Alexandra Predescu şi Zsuzsa Schlier. De precizat însă că la concurs au participat 20 de naţiuni în proba pe echipe.

În acest concurs, pe echipe, România a învins Elveţia, cu 45-31, şi Ucraina, cu 45-34. A pierdut, în schimb, cu Italia (echipă care avea să cucerească medalia de aur şi în a cărei componenţă se regăseşte Federica Isola, câştigătoarea probei individuale), cu scorul de 34-45, dar şi cu Ungaria, cu 38-39.

În schimb, orădeanca Bianca Benea s-a clasat pe locul 33 din 89 de participante în proba individuală de spadă feminin juniori. O reprezentantă a României totuşi, Alexandra Predescu, a cucerit medalia de argint în această probă.

La individual, Benea a obţinut şase victorii din tot atâtea asalturi în faza grupelor. Apoi, ea a fost învinsă la limită, de Fiona Hatz (Elveţia, 14-15) în primul tur eliminatoriu.

După cum informează reprezentanţii clubului CSM Oradea, pentru Bianca urmează acum Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeţi şi Juniori, competiţie care va avea loc la Verona, în Italia, în perioada 1-9 aprilie.