Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea vor susţine în această săptămână primul meci în deplasare din grupele FIBA Europe Cup.

Bihorenii se vor duela miercuri cu turcii de la Bahcesehir Koleji, într-un joc ce va conta pentru etapa a II-a din Grupa D a competiţiei. Partida va avea loc cu începere de la ora 16, urmând a fi transmisă în direct pe canalul YouTube FIBA.

De menţionat că ambele formaţii au câştigat jocurile susţinute în prima rundă. CSM-ul a depăşit, pe teren propriu, echipa BC CSU Sibiu, după o repriză de prelungiri, în timp ce formaţia din Istanbul s-a impus în deplasare, pe terenul campioanei Elveţiei.

Dacă în cupele europene vin după victorii, în campionat însă atât Oradea, cât şi echipa din Istanbul au cedat în cea mai recentă etapă.

Adversara de miercuri a orădenilor, Bahcesehir Koleji, are în componenţă o serie de jucători americani, "extrem de atletici şi cu un potenţial ofensiv impresionant", după cum îi cataloghează site-ul oficial al clubului bihorean.

Se anunţă un joc dificil pentru elevii antrenorului Cristian Achim, care vor încerca să dea totul pentru a se întoarce cu un rezultat pozitiv. "Fără îndoială, pentru a putea spera la un rezultat pozitiv, CSM CSU Oradea are nevoie de un nivel ridicat de intensitate şi de o cu totul altă abordare decât cea consemnată în precedentele meciuri disputate în deplasare în acest început de sezon. Este limpede că Oradea are nevoie de un start mai bun de joc decât cel din ultimul meci", notează însă site-ul campioanei României, în prefaţa acestui joc.

Tehnicianul Cristian Achim în continuare nu se va putea baza la disputa din Istanbul pe Bobe Nicolescu, accidentat la spate. A fost luat în lot însă pentru această deplasare din Turcia tânărul Vlad Marinău (16 ani), component al echipei naţionale la categoria sa de vârstă.