Poloiştii de la CSM Digi Oradea s-au calificat în finala ediţiei din acest an a Cupei României, după ce sâmbătă seara, în turneul de la Bucureşti, din cadrul Complexului Sportiv Ghencea, au învins echipa Dinamo, cu scorul de 6-3.

Meciul nu a început tocmai bine pentru bihoreni, care aau fost conduşi după primul sfert cu scorul de 2-0. Au revenit însă apoi şi l-au adjudecat pe cel de-al doilea, cu 3-1, astfel încât în pauza mare s-a intrat cu scor egal, 3-3.

În jumătatea a doua, elevii antrenorului Dorin Costrăş au fost la timonă, au câştigat sfertul III cu 2-0, intrând în ultima pauză cu avantajul de două goluri, 5-3, iar în ultimele opt minute de joc au mai înscris o dată, neprimiind niciun gol, astfel încât rezultatul final a fost 6-3 în favoarea lor, ceea ce le-a asigurat accesul în finala competiţiei.

Golurile echipei orădene au fost marcate de: R, Georgescu şi Koopman – câte 2, R. Szabo şi  B. Remeş – câte unul. Pentru dinamovişti au înscris: Buică, Dragomirescu Demeter – toţi câte un gol.

În cealaltă semifinală, CSA Steaua, organizatoarea turneului, a însvins cu scorul de 7-5 echipa Corona Sportul Studenţesc. Astfel, în ultimul act al Cupei României se vor întâlni din nou, cum s-a întâmplat mai de fiecare dată în ultimii ani, CSM Digi şi Steaua. Jocul este programat duminică, de la ora 12:30 şi nu va fi televizat.

Cealaltă echipă orădeană, CS Crişul, a susţinut sâmbătă meciul de clasament cu AMEFA Arad, pe care l-a pierdut la limită, cu scorul de 11-12.

Jocul dintre tinerii poloişti orădeni şi cei de la AMEFA a fost foarte echilibrat şi s-a decis în sfertul IV, pe care arădenii şi l-au adjudecat cu 4-1. Primul a fost egal, 3-3, iar sferturile II şi III au fost câştigate de elevii antrenorului Ciprian Câmpianu, cu 4-3 şi 3-2.

Pentru CS Crişul au marcat: Barna şi Luncan şi Sava – câte 3, Belenyesi şi C. Stoica – câte unul. De la arădeni, cel mai eficace a fost Băltean, autor a 6 goluri.

În urma acestei înfrângeri, CS Crişul va juca duminică, în ultimul meci de la Cupa României, pentru locurile VII-VIII, cu CS Poli Cluj.