Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au susţinut, joi, primul meci amical din perioada de presezon din această vară. Campionii României s-au deplasat în Ungaria, pentru a întâlni formaţia DEAC Debrecen, pe care au reuşit s-o întreacă cu scorul de 80-77.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu Broussard, Richard, Fometescu, Zekovic și Valeika. Din păcate, însă, tânărul Tudor Fometescu a încasat o lovitură în mușchi și nu a mai putut continua partida încă din primul sfert, secvenţă care a fost adjudecată de maghiari cu scorul de 27-23.

În schimb, în sfertul II orădenii au jucat mult mai bine în apărare, iar noua achiziţie Broussard a avut o evoluţie foarte bună în atac. În acest context, „roş-albaştrii” au înclinat balanţa de partea lor la jumătatea confruntării, când au condus cu scorul de 44-41.

După pauza mare, CSM-ul a revenit pe parchet cu Watson, Richard, Nicolescu, Markovic și Valeika. Evoluţia lor a fost tot mai bună, sfertul III fiind dominat de CSM, care până la ultima pauză s-a desprins la 15 puncte, scor 70-55.

Mult mai relaxaţi în debutul ultimei secvenţe, bihorenii au permis apoi gazdelor să recupereze din handicap, însă au reacţionat la timp, adjudecându-şi partida cu scorul de 80-77.

Cel mai eficace jucător al „leilor roşii” a fost în acest meci Aaron Broussard, 25 puncte. L-au urmat: Arturas Valeika, 15 puncte, Cătălin Baciu și Dragan Zekovic cu câte 11 puncte. De la echipa gazdă, Adam Toth a fost principalul marcator, cu 15 puncte.

De menţionat că echipa campioană a Românei nu s-a bazat în această dispută pe jucătorii Sean Barnette și Pavle Reljic, ambii fiind menajați.

Cel de-al doilea joc amical al CSM-ului din această vară va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 17, în Arena Antonio Alexe, în compania unei alte echipe din Ungaria, Szedeak Szeged.

După cum anunţă clubul orădean, intrarea spectatorilor va fi liberă.