Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea n-au timp deloc de relaxare. După jocul de sâmbătă seara, din campionat, cu U BT Cluj, campionii en-titre ai ţării vor susţine miercuri seara o nouă partidă, de această dată în cupele europene. Este vorba despre jocul cu echipa israeliană Ironi Ness Ziona, formaţie pe care o va întâlni la Arena Antonio Alexe, cu începere de la ora 19.

Se anunţă un joc foarte dificil pentru „roş-albaştri”, echipa israeliană fiind considerată cea mai periculoasă adversară din cadrul acestei grupe.

După ce au pierdut săptămâna trecută la Cluj, în prima etapă a celei de-a doua faze a grupelor FIBA Europe Cup, jucătorii formaţiei orădene vor da totul acum pentru a încerca să obţină victoria.

Jocul va fi transmis în direct de Digi Sport, dar și pe canalul YouTube FIBA.

Va fi cel de-al zecelea meci din cupele europene pentru formația bihoreană în acest sezon, însă ei mai au asigurate cel puțin altele patru, câte mai sunt programate în această fază secundă a grupelor. Astfel se va ajunge la cea mai lungă campanie continentală din istoria echipei.

În ceea ce priveşte adversarul de miercuri seara, Ironi Ness Ziona a ocupat locul 5 în precedenta ediție de campionat din Israel şi se prezintă acum cu un bilanț general de 11-7 în acest sezon continental.

Din lotul formaţiei din Israel fac parte patru jucători americani, iar antrenor este Nadav Zilberstein. „Ironi are un joc elaborat, dar în același timp beneficiază de contribuții consistente din valoarea individuală a jucătorilor americani. În plus, Raviv Limonad este un jucător cu o bogată experiență internațională, fiind capabil de contribuții remarcabile și de prestații individuale impresionante”, după cum notează site-ul echipei orădene.

În prima fază a grupelor, Ironi Ness Ziona a avut 6-0 la general și a câștigat grupa din care a făcut parte.

Se anunţă, astfel, un meci foarte dificil pentru trupa orădeană pregătită de antrenorul Cristian Achim. Rămâne de văzut acum cât de mult a putut să găsească informaţii despre jocul formaţiei israeliene tehnicianul bihorenilor, pentru că după jocul de sâmbătă seara, cu U BT Cluj, declara că încă nu a reuşit să-şi studieze viitorul adversar.

Reamintim că în sezonul competiţional 2016-2017 al cupelor europene, CSM CSU Oradea s-a mai duelat cu o formaţie din Israel, Maccabi Rishon LeZion, care la acea vreme era chiar campioana acestei ţări.