Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea vor disputa în acest sfârșit de săptămână penultimul meci de pe teren propriu din actualul sezon al campionatului Ligii a II-a.

Sâmbătă, cu începere de la ora 13, la Baza Sportivă Luceafărul de la Sânmartin, elevii antrenorului Cristian Lupuț vor primi replica formației constănțene Farul, o altă echipă din partea inferioară a clasamentului și care luptă pentru evitarea retrogradării.

După victoria de miercuri, de la București, de pe terenul celor de la Metaloglobus, fotbaliștii bihoreni s-au salvat în proporție de 99% de la retrogradare, dar, pentru a fi siguri de acest deziderat, mai au nevoie de un singur punct din meciurile rămase de disputat. Tocmai de aceea, ei sunt deciși să tranșeze evitarea retrogradării încă din această etapă.

Meciul, care va fi televizat, va opune două formații vecine de clasament. Astfel, dacă „roș-albaștrii” orădeni ocupă locul al 9-lea al ierarhiei, cu 46 de puncte, în schimb, „alb-albaștrii” de la Farul se află pe poziția a 12-a cu 43 de puncte.

Luceferii, care au avut un parcurs bun în ultima perioadă, fiind neînvinși de șapte etape, pornesc ușor favoriți în acest meci, în care vor beneficia și de aportul suporterilor, dar vor da de o formație ambițioasă, care, la rându-i se află într-o creștere de formă, cu unele rezultate surprinzătoare în ultimele runde.

Chiar dacă nu mai au mari emoții pe finalul acestui campionat, orădenii se pot gândi la o clasare cât mai sus, după ce multă vreme, de-a lungul sezonului s-au aflat în partea inferioară a ierarhiei. De altfel, un succes în partida de sâmbătă poate urca Luceafărul până pe poziția a 8-a, cu o singură condiție, ca UTA să nu obțină victoria la Pitești.

Dintre celelalte jocuri ale etapei, partida de la Bacău, dintre Aerostar din localitate și Academica Clinceni se anunță cea mai interesantă, disputa având conotații la ambii poli ai clasamentului.


Iată însă programul complet al etapei a 36-a a Ligii a II-a la fotbal:

Sâmbătă

Ora 11:00 FC Argeş - UTA Arad

Ora 11:00 ASU Politehnica Timişoara - CS Baloteşti

Ora 13:00 Luceafărul Oradea - SSC Farul Constanţa

Ora 14:00 Daco-Getica Bucureşti - Dacia Unirea Brăila

Duminică

Ora 11:00 CS Mioveni - Ripensia Timişoara

Ora 11:00 Aerostar Bacău - Academica Clinceni

Ora 11:00 Energeticianul - Pandurii Târgu Jiu

Ora 12:00 Chindia Târgovişte - Metaloglobus Bucureşti

Luni

Ora 18:00 Petrolul Ploieşti - ACS Poli Timişoara

Marți

Ora 20:30 Universitatea Cluj - Sportul Snagov