Poloiştii de la CSM Oradea s-au calificat în finala Cupei României, ediţia 2020, după ce în prima zi a competiţiei, joi, au câştigat ambele meciuri pe care le-au disputat.

Mai întâi, în reuniunea de dimineaţă a turneului găzduit de bazinul Ghencea din Capitală, elevii antrenorului Dorin Costrăş au întâlnit, în sferturile de finală, formaţia Poli Cluj, echipă pe care au întrecut-o cu scorul de 22-6. Principalii marcatori au fost Yusuke Inaba şi Erik Ionescu, autori a câte 4 goluri, urmaţi de Vlad Georgescu şi Nichita Ilisie, cu câte 3 goluri.

După amiază orădenii s-au confruntat în semifinale cu Dinamo, formaţie care în sferturi eliminase Rapidul, după o victorie cu 22-2.

Aşa cum s-a întâmplat şi la meciurile din campionat de la finele săptămânii trecute, orădenii i-au întrecut din nou dinamovişti, de această dată cu scorul de 12-7, asigurându-şi prezenţa în ultimul act, programat vineri seara.

De fapt, soarta calificării a fost tranşată în cea de-a doua jumătate, după ce în primele două sferturi s-a consemnat egalitate, 1-1 şi 4-4. După pauza mare, bihorenii s-au desprins însă şi au câştigat sfertul al treilea cu 5-1. Cu opt minute înainte de final CSM conducea cu 10-6.

Cum şi ultima secvenţă a fost adjudecată tot de bihoreni, cu 2-1, vicecampioana a câştigat partida cu rezultatul de 12-7 şi va juca marea finală, în compania marii rivale, Steaua.

Japonezul Yusuke Inaba a fost din nou cel mai eficace, fiind autorula trei goluri. L-au urmat Bogdan Remeş şi Nichita Ilisie, cu câte două goluri. Vlad Georgescu, Roland Szabo, Alex Popoviciu, Silvian Colodrovschi şi Ferenc Czenk şi-au trecut în cont câte un gol, în timp ce de la Dinamo, Andrei Iliescu a avut o dublă.

Finala ediţiei din acest an a Cupei României la polo pe apă masculin, între Steaua, care a trecut în semifinale de Corona Braşov, cu 18-6, şi CSM Oradea se va desfăşura vineri seara, de la ora 20.

Steaua are în palmares 11 trofee, dintre care, ultimele trei obţinute consecutiv. La rândul ei, CSM Oradea a câştigat până acum de trei ori Cupa României, în anii 2012, 2013 şi 2016.