Cea mai aglomerată secţie de vot din Bihor şi totodată singura din Băile Felix, secţia 551, amenajată la grădiniţa din staţiune, a rămas fără buletine de vot pentru alegerile europarlamentare, astfel că votarea a fost suspendată până când Biroul Electoral Judeţean va trimite buletine suplimentare.

La ora 12.40 când reporterii BIHOREANULUI au ajuns la secţie, în faţă erau circa 20 de oameni, turişti şi localnici, deopotrivă, cu toţii nemulţumiţi că au mers degeaba la vot. "Întoarceţi-vă înapoi, nu mai sunt buletine!", le-a spus un bărbat celor care veneau spre secţie.

Oamenii erau cu atât mai supăraţi cu cât reprezentanţii secţiei de votare nu au putut să le spună o oră la care să revină pentru a vota. Preşedintele secţiei, Călin Marius Pop, a declarat BIHOREANULUI că secţia a fost aglomerată încă de la deschiderea urnelor, foarte mulţi turişti venind să-şi exprime opţiunile electorale.

Alegeri Băile Felix

"Am rămas fără buletine de vot pentru alegerile europarlamentare. Mai avem doar pentru referendum. Am anunţat BEJ şi ne-au spus că vor trimite buletine. Nu ştim când", a precizat acesta.

Potrivit datelor Biroului Electoral Central, până la epuizarea buletinelor, în Băile Felix votaseră 458 de persoane, din care 418 pe listele suplimentare, dar fiind că staţiunea e plină cu turişti.

Şi la secţia de votare 549 din localitatea Sânmartin oamenii au ieşit în număr mare la vot. În jurul orei 13.20 erau formate cozi de zeci de persoane dornice să-şi exprime votul. Mulţi dintre aceştia sunt turişti.

UPDATE: Vot reluat

Votul a fost reluat la secţia 551 din Băile Felix. Biroul Electoral Judeţean a trimis 600 de buletine de vot suplimentare.

La ora 13.45, numărul celor care au votat crescuse la 492.