Patronul FCSB, Gigi Becali, cunoscut pentru gesturile sale caritabile, a ajutat şi un arbitru bihorean. Este vorba despre Lucian Știube, care la doar 31 de ani, a fost diagnosticat cu cancer, motiv pentru care nici nu mai activează. 

Știube activa la Liga a 4-a, dar din cauza problemelor medicale, și-a încheiat activitatea în urmă cu doi ani. În acest context, colegii săi au strâns bani pentru a-l ajuta, dar și-au dat seama că aceştia nu ajung şi aveau nevoie de ajutor și din altă parte. 

Potrivit cancan.ro, aceștia l-au contact pe Alexandru Boc, fost vicepreședintele a Ligii Profesionale de Fotbal, bihorean de origine și fost component al naţionalei de fotbal. Acesta i-a îndemnat să scrie o scrisoare către Gigi Becali. 

Apoi, Boc l-a abordat pe patronul FCSB-ului în 11 februarie, la meciul echipei sale cu Hermannstadt, de pe Arena Naţională, i-a înmânat scrisoarea, iar demersul a fost încununat de succes. După numai două zile, Lucian Știube și primit banii, pe care acum îi folosește la tratament. 

"Le-am spus să facă o scrisoare către Gigi şi să pună acolo şi nişte acte doveditoare ale bolii. M-am dus la Gigi în lojă, i-am spus despre ce este vorba şi i-am dat lui Luţu (apropiat al lui Becali - n.r.) plicul respectiv. Spre surprinderea mea, după doar două zile m-a sunat Luţu şi mi-a spus că şeful lui a aprobat. L-a trimis pe Luţu cu un pachet de bani şi i-a virat arbitrului o sumă importantă în cont. Vă daţi seama reacţia lui Lucian, a părinţilor săi, a colegilor. Acum face tratament, iar banii primiţi de la Gigi îl ajută foarte mult. Are la cap o operaţie, mai multe nu pot să spun", a declarat Alexandru Boc.

UPDATE:

Din nefericire, tânărul arbitru a pierdut lupta pentru viață la scurt timp după ce a primit acest ajutor, miercuri dimineață.