Câteva sute de motociclişti s-au strâns, sâmbătă, în parcarea BMW Grup West Oradea de pe Calea Clujului, de unde au pornit în marş pentru a da startul sezonului moto.

Bikerii au început să se adune încă de dimineaţă, în ciuda vremii ameninţătoare şi a temperaturii de doar 10 grade, nu tocmai prietenoasă pentru ei.

Cu muzica rock la maximum în boxe, motocicliştii veniţi din tot judeţul, dar şi din afară, şi-au turat motoarele la maxim, creând nori denşi de fum.

Printre cei care a venit să-i încurajeze s-a numărat şi fostul prefect Claudiu Pop, şi el un împătimit al motoarelor, care însă a ales să nu intre în marş.

Între altele, cei care au trecut prin parcarea Grup West au putut lua "lecţii" de prevenţie în trafic atât de la poliţiştii bihoreni, cât şi de la cei din cadrul Căpităniei de Poliţie a Judeţului Hajdú-Bihar, şi au putut face inclusiv cursuri de prim ajutor cu SMURD.

Marşul, organizat de asociaţiile de profil din Oradea, a pornit la ora 13 fix, când din boxe a răsunat "imnul" motocicliştilor, piesa "Bord to be wild", a celor de la Steppenwolf.

Încolonaţi şi însoţiţi de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi SMURD, motocicliştii au pornit disciplinaţi pe un traseu programat până în Salonta şi retur. Pe lângă distracţie şi demonstraţii, evenimentul este şi un prilej de a sensibiliza şoferii că şi motocicliştii există în trafic, pentru a preveni accidentele grave.

Asfalt uscat!

Marșul motocicliștilor, la Tulca. Video: Roberto C. Popa