Sute de pasionaţi de motociclete şi-au anunţat prezenţa la evenimentele pregătite de asociaţiile de motocicliști din Bihor pentru a marca deschiderea sezonului moto. Evenimentul se va derula sâmbătă şi va cuprinde un show cu demonstraţii, antrenamente, ateliere şi standuri, dar şi un marș al motocicliștilor până la Salonta şi retur la Oradea. 

Demostrațiile vor începe la ora 9, la sediul Grup West Premium - dealer BMW de pe Calea Clujului nr. 300 A din Oradea, iar la finalul evenimentului, în jurul orei 13.00, se va desfășura un marș al motocicliștilor, până în municipiul Salonta, cu retur spre Oradea, pe la Tinca. 

La evenimente vor lua parte şi poliţiştii rutieri, respectiv cei de prevenire din Bihor şi din judeţul Hajdu Bihar, care vor desfășura Campania transfrontalieră de prevenire a accidentelor rutiere "Împreună pentru siguranța dumneavoastră – Stop accidentelor rutiere!". 

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, campania preventivă este derulată de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bihor împreună cu polițiștii din cadrul Căpităniei de Poliție a Județului Hajdú-Bihar, Ungaria, parteneri constanți ai campaniilor preventive derulate în comun, de polițiștii bihoreni, de-a lungul anilor. 

„Campania vizează prevenirea accidentelor rutiere cu victime din rândul motocicliștilor. Polițiștii rutieri și de prevenire bihoreni, alături de omologi ungari, vor fi prezenți la eveniment, care va reuni motocicliști din țară și din străinătate”, se precizează în informare.

Pe un traseu special amenajat, tip poligon, sub supravegherea polițiștilor și a unor instructori moto din Ungaria, vor avea loc demonstrații motociclistice și antrenamente pentru iubitorii mersului pe două roți. În cadrul unor standuri și ateliere, polițiștii vor acorda recomandări preventive și sfaturi legislative pe tema circulației pe motocicletă, în siguranță.

La invitația polițiștilor rutieri, în cadrul evenimentului vor fi prezenți reprezentați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al Județului Bihor - SMURD Bihor, care vor face mai multe demonstrații de acordare a primului ajutor victimelor unor accidente rutiere, cu accident pe motocicliști. De asemenea, reprezentanții Registrului Auto Român Bihor vor oferi recomandări pentru prevenirea unor accidente rutiere cauzate de starea tehnică deficitară a vehiculului. 

"Vă așteptăm pe 13 aprilie, să învățăm și să ne bucurăm de motoare!", anunţă gazdele de Grup West Premium.