Numărul persoanelor aflate în izolare la domciliu a crescut semnificativ în judeţul Bihor. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, în judeţ erau vineri dimineaţa 1.754 de persoane în auto-izolare, faţă de 1.551 joi după amiaza.

De altfel, Bihorul este printre judeţele cu cele mai multe persoane care trebuie să respecte această măsură.

Dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al DSP Bihor, a transmis că vineri la ora 9 continuau să fie doar două persoane diagnosticate cu virusul COVID-19 pe teritoriul judeţului nostru, fiind vorba de cele două orădence întoarse din Italia, una pe 10 martie, iar cealaltă pe 12 martie.

În centrul de carantină se află tot 74 de persoane, în timp ce la Secţia de Boli Infecţioase care aparţine de Spitalul Municipal sunt internate 29 de persoane cu suspiciune de îmbolnăvire. 

DSP Bihor mai precizează în informarea de vineri dimineaţa că, în ultimele 24 de ore, a primit 5 rezultate negative la testele COVID-19.

UPDATE: A crescut numărul autoizolaților

Situația transmisă de DSP cu referire la ora 15 arată o creștere a numărului de persoane auto-izolate cu mai bine de 300. 

Concret, numărul acestora a ajuns la 1896 (119 titulari ai chestionarelor și 777 aparținători ai acestora), în vreme ce numărul persoanelor diagnosticate, al celor în carantină și al celor internate a rămas același.