Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi seara, că punctele de trecere a frontierei cu trafic redus vor fi închise pentru ca poliţiştii de acolo să fie direcţionaţi către posturile cu trafic intens.

Între punctele de trecere a frontierei care se închid se numără şi trei de pe teritoriul judeţului Bihor - Săcuieni, Salonta şi Valea lui Mihai. Astfel, singurul punct de trecere care rămâne deschis pe raza judeţului nostru este cel din Borş.

De asemenea, tot la frontiera cu Ungaria se va închide punctul de trecere de la Turnu (jud. Arad), care ţine tot de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

"Pentru folosirea eficientă a resurselor în punctele de trecere a frontierei vor fi închise temporar următoarele puncte de trecere cu trafic redus: Turnu, Săcuieni, Salonta şi Valea lui Mihai la graniţa cu Ungaria, Sighet la graniţa cu Ucraina, Negru Vodă, Lipniţa, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele şi Bechet la frontiera cu Bulgaria, Rădăuţi-Prut şi Oancea la graniţa cu Moldova", a precizat Marcel Vela.

Zilele trecute, câteva dintre punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, inclusiv cel din Borş, au fost aglomerate pe sensul de intrare în ţară, un număr mare de români întorcându-se acasă, inclusiv din Italia. 

Chestorul Marin Bondar, şeful ITPF Oradea, a declarat joi pentru Agepres că traficul în Borş s-a "redus foarte, foarte mult" pe sensul de intrare. 

Merită precizat şi că Serbia a închis unilateral vămile de la Porţile de Fier II, Moldova Nouă, Foieni, Vâlcani , Lunga, Drobeta Turnu-Severin şi Naideş, dar rămân funcţionale cele de la Porţile de Fier I, Moraviţa şi Jimbolia, potrivit G4Media.ro. 

Totodată, a fost emis ordinul Ministrului Sănătăţii prin care a fost interzis timp de şase luni exportul de medicamente şi echipamente medicale. Potrivit ministrului Victor Costache, deja au fost oprite în vămi TIR-uri cu medicamente şi echipamente medicale care erau destinate exportului.