De vineri seară, vin ninsorile! Judeţul Bihor este vizat de cod galben de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei, avertizarea fiind în vigoare de vineri, de la ora 19, până duminică seară, la ora 18.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, sunt vizate judeţele Arad, Hunedoara, Timiş, Caraş Severin şi zona de munte a Judeţului Bihor.

"În intervalul menţionat, aria precipitaţiilor va cuprinde toată regiunea de vest. Se vor semnala mai ales ninsori, sâmbătă în zonele joase precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă. Izolat vor fi condiţii de producere a poleiului. Vântul va prezenta intensificări, iar la munte va viscoli zăpada", se arată în comunicat.

De asemenea, judeţele Timiş şi Caraş Severin vor fi sub codul portocaliu. Se vor semnala precipitaţii abundente, sub formă de ninsori, lapoviţe şi ploi. Local cantităţile de apă căzute vor cumula 30-40 l/mp şi izolat, mai ales în sudul Banatului 50-60 l/mp. Vântul va prezenta unele intensificări la munte, unde va viscoli zăpada.

De altfel, aria precipitaţiilor se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă (15 decembrie) în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi local în Transilvania vor fi precipitaţii mixte şi se va forma polei. Local, precipitaţiile vor fi importante cantitativ.

În Banat, cea mai mare parte a Crişanei, vestul  şi sudul Transilvaniei, vestul şi nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali, Occidentali şi de Curbură vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25…30 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar şi în regiunile sudice şi sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h.

De asemenea, de sâmbătă, de la ora 6, până duminică, la ora 12, în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, precum şi în zona de munte a judeţelor Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60…70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăşi 70 km/h.