Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana îi invită, marţi, pe bihoreni la Ziua Porţilor Deschise. Cu sloganul "Preveniţi ghinionul!", pompierii au ales anume ziua de marţi şi data de 13 a lunii, despre care se spune că ar aduce ghinion.

Reprezentanţii ISU Crişana vor desfăşura o serie de activităţi de informare şi educaţie preventivă, pentru a-i învăţa să se ferească de posibile pericole.

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a alăturat iniţiativei derulate la nivel european, stabilind ca în fiecare zi de marţi 13, să fie organizată "Ziua Informării Preventive", potrivit unui comunicat la ISU Crişana.

"Desfăşurate sub sloganul "Preveniţi ghinionul", având ca logo pisica neagră, activităţile ce au loc în această zi urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situaţii de urgenţă şi familiarizarea acestora cu regulie de comportare menite a le proteja viaţa şi bunurile", se mai arată în informare. 

Ziua porţilor deschise se va desfăşura între orele 9 şi 13, atât la sediul ISU Crişana din strada Avram Iancu nr. 9 cât şi la sediile tuturor subunităţilor din judeţ.

Pe lângă sesiunile de informare preventivă, bihorenii vor putea asista la exerciţii demonstrative, respectiv la prezentarea tehnicii şi mijloacelor de intervenţie specifice.

De asemenea, în acelaşi context, în data de 13 august, Inspecţia de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" va desfăşura activităţi de informare şi pregătire a populaţiei la taberele de elevi din Şoimi şi Şuncuiuş, precum şi la supermarketuri şi în zone cu public numeros din Oradea, Aleşd, Chişcău şi Beiuş.

În cadrul acestor activităţi bihorenilor le vor fi prezentate riscurile generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul judeţului, modalitatea în care unele dintre acestea pot fi prevenite şi modul în care trebuie să se comporte în cazul declanşării anumitor tipuri de riscuri, informaţii cu privire la campania de interes public de educare a populaţiei "Urgenţa este pentru Urgenţe" şi la campaniile naţionale de informare şi educaţie preventivă  R.I.S.C. "Siguranţa NU e un joc de noroc!", "Mai bine previi, decât să nu fii!", fiind totodată distribuite în acest sens broşuri, flyere, afişe şi pliante.