Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Bihor va găzdui, duminica aceasta, sărbătorirea a patru ani de la declararea zilei de 28 iulie ca Zi a Ambulanţei, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, şi a dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Managerul SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter, şi preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, Gheorghe Chiş (foto), au prezentat vineri programul evenimentului, a cărui desfăşurare va începe, de fapt, sâmbătă, prin sosirea a aproximtiv 45 de ambulanţe din toate judeţele ţării în Piaţa Unirii din Oradea.

Duminică, festivităţile vor începe tot în Piaţa Unirii, de la ora 12.00, cu o ceremonie, după care, de la ora 13.15, o coloană formată din 70 de ambulanţe (cu tot cu cele ale SAJ Bihor), plus o şalupă a SAJ Tulcea, vor defila prin centrul oraşului, pe traseul Piaţa Unirii, strada Iuliu Maniu, Piaţa 1 Decembrie, Bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Nufărului, şoseaua de centură, Cantemir, Centrul Civic, Bulevardul Ştefan cel Mare, strada Transilvaniei, bulevardul Dacia, Bulevardul Decebal, strada Iuliu Maniu, Piaţa Unirii.

Ca atare, în întrega zonă centrală a oraşului, dar şi în Nufărul, Rogerius şi Decebal vor fi restricţii de circulaţie, până la ora 14.00, când festivităţile din Piaţa Unirii vor lua sfârşit.

"Avem şi o surpriză, un mic spectacol aviatic, adică un avion va survola centrul oraşului fluturând steagul Ambulanţei", a spus liderul Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, Gheorghe Chiş.

După festivităţi, timp de o oră, mai multe echipaje de ambulanţă vor fi postate în 20 de locuri din oraş (din centrul până în cartiere), pentru a măsura tensiunea şi glicemia orădenilor care vor dori acest lucru.

Seara, peste 600 de angajaţi ai Ambulanţei şi oficialităţi locale vor participa "la un dineu, a Sala de Evenimente Armonia Venue", a mai precizat şeful Sindicatului Ambulanţa.