Bihorenii au luat cu asalt zonele de picnic şi atracţiile turistice din zonă, pentru a petrece în familie sau în gaşcă minivacanţa de 1 Mai. Staţiunile balneoclimaterice şi cele montane au fost pline în aceste zile de turişti proveniţi din toate părţile, inclusiv din judeţele limitrofe (Felixul şi Oradea) şi chiar din Ungaria (Boga, Padişul şi alte zone montane).

În vreme ce unii au ales să meargă la grătare şi mititei, în propriile curţi sau la pădure, alţii au dat iama în piscinele şi ştrandurile din jur.

La complexul Perla, din Băile 1 Mai, de pildă, marţi, a fost înghesuială. Cei care au trecut pe aici au avut parte şi de un spuma party. Cei mai încântaţi au fost, cum era de aşteptat, copiii, care s-au zbenguit şi s-au bucurat din plin de bulele plutitoare.

Şi în celelalte ştranduri din Băile Felix şi 1 Mai a fost învălmăşeală, la fel şi Aquaparkul Nymphaea din Oradea, care a lăsat clienţi pe dinafară, din cauza aglomeraţiei. La Apollo s-a dansat inclusiv zumba în apă.

O atracţie căutată a fost noul traseu de via ferrata de la Şuncuiuş. Mai aproape de "specificul" zilei de 1 Mai au fost cei de la restaurantul La Moroşanu, care au umplut Parcul Bălcescu din Oradea de mititei, bere, muzică populară şi jocuri pentru copii, şi cei de la hotelul Iris din Borş, care au ţinut zile în şir, în parcare, un festival culinar-muzical destinat sărbătorii, cu aceeaşi reţetă: mâncare săţioasă, concerte live pe scenă,  tobogane golflabile şi face-painting pentru copii.

Ca de obicei, mulţi dintre bihoreni au profitat de vacanţa prelungită pentru a "evada" spre destinaţii mai îndepărtate, fie ele din ţară sau din străinătate. Desigur, staţiunile maghiare din proximitate, cum ar fi Hajduszoboszlo, gazda celui mai întins ştrand din această parte a Europei, s-au umplut de români.

Vezi mai jos cum s-au distrat turiștii în Băile Felix! Video: Dan Bureția