Aproximativ 400 de orădeni s-au întâlnit, sâmbătă, pentru a doua seară consecutiv în Piaţa Unirii pentru a protesta împotriva PSD şi a guvernării pe care acest partid o exercită împreună cu ALDE şi UDMR.

La ora 19, în piaţă erau nu mai mult de 20 de persoane, care nu scandau, ci aşteptau să li se alăture şi altele. După circa o jumătate de oră, în difuzorul unuia dintre membrii asociaţiei "Oradea Civică" a fost difuzat cover-ul lui Tudor Chirilă "Ţara în care m-am născut", după Jean Moscopol, cântăreţul care în 1945 a preferat să plece din ţară decât să devină captiv în România care tocmai se comuniza.

La microfon a vorbit apoi unul dintre membrii Oradea Civică, Romulus Tripa, care le-a explicat oamenilor că cei care sunt în dezacord cu PSD nu protestează din răutate sau pentru că nu au ce face, ci pentru că vor să-şi facă auzită vocea.

În jurul orei 20, oamenii din piaţă au început să scandeze lozinci anti PSD - "Jos Guvernul", "PSD, ciuma roşie", "Anticipate", "Unitate" - şi vorbesc între ei spunând că speră să se adune suficient de mulţi pentru a reedita, ca înainte cu o seară, marşul către sediul PSD Bihor.

Oamenii din piaţă au steaguri tricolore, dar se vede şi un steag al SUA. Spre deosebire de alte dăţi, când erau mult mai vocali, sâmbătă seară, manifestanţii sunt foarte liniştiţi. Stau pur şi simplu şi vorbesc între ei.

Românii au ieşit, sâmbătă seară, la proteste, şi în alte oraşe ale ţării. La ora 20, în Piaţa Victoriei din Capitală erau deja mii de oameni.

La ora 20.20, numărul protestatarilor orădeni a ajuns la aproximativ 400 şi oamenii continuă să vină. Protestatarii pornesc în marş spre sediul PSD Bihor.

Ora 20.30 - Mulţimea s-a mai animat, dar protestul este paşnic. Pe tot parcursul marşului, oamenii strigă sloganuri precum "Fără implicare nu va fi schimbare", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta", cele mai frecvente fiind "PSD, ciuma roşie", "Demisia" şi "Hoţii". 

În seara aceasta, protestatarii au ales un traseu mai lung. Marșul se desfășoară prin Centrul Civic, unde, în dreptul Catedralei ortodoxe, a fost oprită circulația, apoi pe bulevardul Magheru, ca să „salute” și sediul ALDE de pe strada George Enescu.

Ora 20.45 - Oamenii au cu ei vuvuzele și fluiere. Șoferii claxonează în semn de aprobare, iar pe podul Dacia, pietonii îi aplaudă pe protestatari. ”Jos analfabeta!” este un alt slogan strigat de protestatari.

În fața sediului PNL din Magheru, protestatarii au strigat: "PNL, hotărăște-te!".

sediul PNL Bihor

Ora 20.55 - Protestatarii au ajuns în dreptul sediului ALDE Bihor, unde huiduie și strigă: „Hoții”, „Ultima soluție, înc-o revoluție”, „Tăriceanu și ai lui să se ducă dracului”, „Anticipate”.

Ora 21.05 - Manifestanții s-au oprit în Parcul Traian, în fața clădirii Prefecturii și a Consiliului Județean, unde scandează: „Ne oprim la Prefectură, că noi nu vrem dictatură”, după care au pornit, pe strada Andrei Șaguna și apoi pe podul Intelectualilor, către sediul PSD Bihor din strada Independenței. Oamenii scandează ”PSD, ciuma roșie” și „Afară cu PSD din țară!”.

Ora 21.20 - Protestatarii au oprit în fața sediului PSD, unde au strigat deja consacratele sloganuri „PSD, ciuma roșie”, „Hoții”, „Demisia”, „Afară cu PSD din țară”, huiduind puternic.

Ora 21.30 - Protestatarii au ajuns în Piața Unirii. Marșul s-a derulat fără incidente. Oamenii încep să se retragă. În piață au rămas aproximativ 200 de oameni, care vorbesc între ei și din când în când scandează sloganuri.