Asociaţia Reset din Iaşi a organizat, marţi, un protest inedit în Iaşi, la iniţiativa mai multor absolvenţi ai Universităţii "Alexandru Ioan Cuza".

Un camion pe care au fost prinse mash-uri cu fotografia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi mesajul "Mi-e ruşine cu rectorul Toader" a fost plimbat pe străzile Iaşiului. 

Potrivit digi24.ro, protestul va continua şi în următoarele două zile, între orele 11 şi 17. 

Organizatorii se declară revoltaţi de prestaţia lui Tudorel Toader ca ministru al Justiţiei şi cer ca acesta să îşi dea demisia din funcţia de rector al universităţii ieşene. Toader s-a autosuspendat din acea funcţie. 

"De doi ani tot protestăm şi nu se întâmplă nimic. Să nu creadă Tudorel Toader că poate veni nestingherit să se plimbe prin Iaşi, că noi acceptăm orice. Prin ceea ce face, ne creează un disconfort major. Face oraşul de râs, pătează şi imaginea universităţii. Nu putem sta pasivi. Am strâns şi 700 de semnături de la foşti absolvenţI ai universităţii. Îi cerem demisia, sperăm să plece", a declarat, potrivit news.ro, Daniela Mitrofan, fondatorul asociaţiei Reset.