Patru şoferi din Oradea sunt blocaţi de aproape două zile la ieşire din Italia după ce autorităţile din Slovenia au decis închiderea graniţelor pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

Cei patru lucrează la o firmă de transport din Oradea şi s-au dus în Italia pentru a prelua marfă, mai precis piese pentru maşini. De joi seara, stau la graniţa cu Slovenia.

Cei patru conduc autoutilitare de 3,5 tone, adică dubiţe. "Suntem pe puţin 13 oameni din România. Din Oradea suntem patru, cu patru maşini. Noi transportăm marfă paletizată, piese de maşini", a declarat pentru BIHOREANUL Ionuţ Jarca, un şofer în vârstă de 23 de ani. 

Ei au pornit din Italia şi trebuiau să ajungă în România, însă între timp Slovenia a decis să închidă graniţele cu Italia pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19. 

La frontiera Fernetti – Sežana au fost opriţi de autorităţile din Slovenia. "Ne-a oprit pe toţi. Nu vine niciun echipaj de poliţie să vadă dacă suntem bine. Nu avem acces la toalete, ne gătim la aragaz. Diseară vor fi 48 de ore de când stăm aşa", a spus Ionuţ Jarca. 

El spune că Italia nu e închisă, în sensul că se poate ieşi din ţară, însă Slovenia nu-i primeşte pe străini. "Noi am plecat luni din Oradea. Atunci nu erau aşa probleme. Am vorbit la Ambasada României din Slovenia. Au zis că se va face convoi pentru noi şi vom fi însoţiţi de poliţie. Aşteptăm să vedem, dar nu ni se mai răspunde la telefon", a mai spus şoferul.

"Noi vrem să ajungem acasă", a adăugat tânărul. 

UPDATE: 

Până la urmă, şoferilor li s-a comunicat să meargă pe traseul Austria-Ungaria pentru a ajunge în România. La graniţa dintre Austria şi Ungaria, aceştia au fost lăsaţi să intre în ţară pentru a veni în România. Şoferii orădeni au intrat în ţară, duminică dimineaţa, pe la frontiera Nădlac (Arad).