Cum temperaturile sunt extrem de scăzute, reprezentanţii Asociaţiei Caritas Catolica din Oradea au distribuit salopete, veste şi geci de schi celor peste 50 de oameni ai străzii înregistraţi la Adăpostul de Noapte al municipalităţii din strada Gutenberg.

"În cursul acestei ierni, la Oradea niciodată nu a fost atât de frig, ca în această săptămână. Pentru tot judeţul a fost anunţat cod galben, din cauza riscurilor provocate de temperatura scăzută. În aceste condiţii, asociaţia Caritas Catolica a ţinut să sară în ajutorul oamenilor care sunt cei mai expuşi pericolului iminent al unui ger cumplit: oamenii străzii, care nu au un adăpost stabil", au transmis, joi, reprezentanţii Caritas Catolica.

Hainele au fost împărţite miercuri de voluntarii asociaţiei şi directorul acesteia, preotul Iosif Rajna. "Purtate în set complet, fiind de foarte bună calitate şi izolante, aceste îmbrăcăminte îi feresc de ger", se mai arată în comunicat.

Pe lângă aceste haine, au fost distribuite şi sute de articole de igienă de unică folosinţă – plicuri şi sticluţe cu săpun lichid, şampon şi gel de duş în dozaj mic, dar şi pieptene, şosete şi dulciuri.

Salopetele, vestele şi gecile au fost donate de Copper Mountain, Colorado SUA şi au ajuns la Caritas Catolica Oradea prin sprijinul delegaţiei maghiare a Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta din America de Nord, respectiv domnul consul Eugene Megyesy.

Articolele de igienă corporală au fost donate de soţii Jan şi Coby Willemsen, reprezentanţii organizaţiei Stichting Steungroep Nederland Roemenie din Olanda.