Clubul Sunshine Dance a organizat, în perioada 2-6 Iulie, la Şcoala Dacia din Oradea, o tabără de dans, în care sportivii legitimaţi au îmbinat, cu ajutorul gimnasticii, elementele învăţate pe parcursul anului, dar au deprins și elemente noi.

Este vorba despre o echipă de show dance, care unește elemente din gimnastică ritmică, gimnastică acrobatică, balet şi diferite stiluri de dans (dans contemporan, dans modern, jazz). Aceasta a fost înfiinţată de Szabo Timea în 2007, numărând, în prezent, 85 de sportivi legitimaţi.

"În această tabără, am avut ca invitaţi profesori de specialitate, pe domenii. Pe partea de acrobatică - pe domnul profesor Holczman Dorin, având o experienţă de 8 ani, pe partea de tehnică a mişcării am invitat-o pe doamna profesoară Markus Monika din Ungaria, foarte apreciată în acest domeniu, cu o experienţă bogată, iar pe partea de dans contemporan am avut-o ca invitată pe Kerekes Dalma, o dansatoare la Grupul de dans Oradea, la Teatrul Szigligeti", a explicat Szabo Timea.

Ca un aspect inedit, la gimnastică acrobatică, sportivii au avut ocazia de a exersa pe o saltea specială, Air Track. "Este cea mai bună pentru învăţarea elementelor acrobatice. Ţelul nostru este acela de a oferi copiilor cea mai bună bază materială", a mai spus Timea.