Sute de sportivi din ţară şi străinătate au ajuns, sâmbătă, în Bihor, pentru a lua parte la Campionatul Internaţional de Triatlon pe distanţă lungă AROBS X-Man România 2019, considerat cel mai important eveniment al triatlonului românesc şi organizat de Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor. 

Este vorba despre o ediţie aniversară de 10 ani, care a adus şi anul acesta în judeţ sute de sportivi din ţară şi străinătate.

Potrivit anunțului inițial al organizatorilor, competiţia a fost programată pe două trasee de lungimi diferite: distanţa Full Ironman, de 3.800 m înot, 180 km ciclism şi 42,2 km alergare, respectiv de distanţa Half Ironman, care cuprinde 1.900 m înot, 90 km ciclism şi 21,1 km alergare.

Startul evenimentului a fost dat la ora 7 dimineaţa, cu proba de înot, când, în ciuda vântului rece, profesioniştii au sărit în lacul de la Săldăbagiu de Munte. Sportivii înscriși la categoria half au pornit 3 ore mai târziu.

După startul probei de înot, concurenţii au trecut la proba de ciclism, pe traseul Paleu-Uileacu de Munte-Cauaceu, pe un traseu de 24 de km restricţionat circulaţiei rutiere. Sportivii parcurg bucla de 7 ori, după care revin la Oradea pe un traseu de tranzit pentru ultima etapă. Proba de alergare se va desfăşura în centrul oraşului, pe bucla: Parcul 1 Decembrie-str.Vasile Alecsandri-Piaţa Unirii. Finish-ul este în centrul competiţional din Piaţa Unirii.

La eveniment s-au înscris circa aproximativ 400 de sportivi din ţară şi din străinătate. În ciuda dificultății probelor, majoritatea s-au încăpățânat să reziste.

Competiția este inclusă în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Triatlon, constituindu-se, totodată, şi în Campionatul Naţional de Triatlon pe distanţă lungă.

Organizatorii au filmat întregul traseu şi l-au transmis în direct pe Facebook. Vezi mai jos filmarea!