Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea şi-au continuat cu o victorie clară parcursul din actuala ediţie a Ligii Naţionale. Aşa cum era de aşteptat, elevii antrenorului Cristian Achim au învins fără probleme singura echipă din campionatul intern care se bazează exclusiv pe jucători români şi care în primele 12 etape nu a obţinut nicio victorie. Scorul întâlnirii dintre CSM CSU Oradea şi Dinamo Bucureşti, desfăşurat luni seară, în Arena "Antonio Alexe", a fost 104-65.

Jocul, care a contat pentru runda a XIII-a a primei divizii naţionale, nu a avut istoric, bihorenii distanţându-se clar încă din primul sfert, pe care şi l-au adjudecat cu 32-14.

Sfertul II a fost identic şi a fost câştigat tot cu 32-14 de orădeni, care în pauza mare conduceau cu 64-28.

Deşi pe parcurs tehnicianul Cristian Achim şi-a introdus şi el pe teren cei mai tineri jucători, gen Gavrilă şi Meluţ, diferenţa a continuat să crească pe tabelă, iar în ultima pauză s-a intrat cu 90-44 pentru CSM CSU.

În ultimele 10 minute, antrenorul formaţiei orădene a decis să trimită în teren doar jucători români, astfel că în ultimul sfert s-au aflat pe parchet Ţîbîrnă, B. Nicolescu, S. Ionescu, Gavrilă şi Meluţ. Pe acest fond, dimanoviştii şi-au adjudecat ultimul sfert, cu 21-14, iar CSM CSU Oradea a depăşit din nou suta de puncte marcate, câştigând cu scorul de 104-65. S-a consemnat, astfel, o victorie facilă, în compania unui adversar modest.

"Un meci, din păcate, fără istoric. Spun din păcate pentru că echipa Dinamo Bucureşti este cea mai titrată din baschetul românesc. Este păcat că sunt în situaţia de a pierde atâtea meciuri. Pe de altă parte, oamenii de baschet din jurul acestui club au demarat un proiect foarte curajos de promovare a jucătorilor români. În acest context mi-aş dori ca măcar 2-3 dintre aceşti jucători să ajungă la un nivel înalt, iar echipa naţională să conteze pe ei în viitor. Acesta ar fi marele câştig al proiectului pe care îl desfăşoară Dinamo în prezent", a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei bihorene, Cristian Achim.

Cel mai eficace jucător de la CSM CSU a fost în această dispută Bobe Nicolescu, cu 18 puncte. El a fost urmat de Milosevic şi Valeika, cu câte 15 puncte, Mandache, cu 13 şi Ionescu, autor a 12 puncte.

De la dinamovişti cei mai eficace au fost: Neagoe, autor a 16 puncte, Casale, cu 14 puncte şi Zaharie, cu 12 puncte.

Orădenii nu au putut conta nici de această dată pe unul dintre cei mai buni jucători ai lor, Martin Zeno, operat la genunchi. Situaţia medicală a acestuia este însă destul de complicată, fapt care le dă bătaie de cap tehnicienilor formaţiei.

"Zeno a dispărut, din păcate, din echipa noastră din nou. El va lipsi o perioadă foarte lungă de timp. Sunt extrem de afectat de pierderea lui Zeno şi în acelaşi timp sunt trist pentru el, deoarece e un băiat deosebit. De asemenea, pentru felul în care a fost construită echipa noastră, Martin Zeno a fost un jucător esenţial. Este extrem de dificil să înlocuieşti un astfel de jucător. Noi sperăm că Zeno va fi recuperat în decurs de patru luni", a mai menţionat Cristian Achim.

Cu acest succes, CSM CSU Oradea a ajuns la cea de-a opta victorie, totalizând acum 21 de puncte.

În etapa viitoare, "roş-albaştrii" bihoreni vor evolua la Galaţi, cu Politehnica Iaşi, sâmbătă, 13 ianuarie.