Echipa naţională a României va evolua, în deplasare, împotriva selecţionatei Islandei în play off-ul Ligii Naţiunilor, în urma unei trageri la sorţi care s-a desfăşurat vineri la Nyon.

Dacă fotbaliştii români vor câştiga confruntarea, ei vor întâlni învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria pentru un loc în grupele EURO 2020.

Potrivit News.ro, semifinalele Ligii Naţiunilor se dispută la 26 martie 2020, iar finalele la 31 martie 2020.

Aceste întâlniri stabilesc ultimele patru participante la turneul final al Campionatului european de fotbal (12 iunie - 12 iulie 2020), la care şi Bucureştiul găzduieşte meciuri.

România a ratat calificarea la turneul final din preliminarii, după ce a ocupat locul 4 în Grupa F, în urma Spaniei, Suediei, formaţii care au acces la Euro-2020, şi Norvegiei.

În istoricul meciurilor directe, România a înfruntat Islanda de doar două ori, în perioada în care reprezentativa nordică nu era la fel de periculoasă precum în prezent. I-am învins pe islandezi pe 9 octombrie 1996, 4-0, şi pe 10 septembrie 1997, cu acelaşi scor. 

Marea revelaţie a ultimilor ani în Europa, calificată în premieră la CE 2016 şi la CM 2018, Islanda trece printr-o perioadă mai puţin inspirată. Într-o grupă dificilă, a încheiat pe locul 3, după Franţa şi Turcia.


Tabloul semifinalelor play-off-ului Ligii Naţiunilor:

Divizia A / Islanda - România şi Bulgaria - Ungaria;

Divizia B / Bosnia-Herţegovina - Irlanda de Nord şi Slovacia - Irlanda;

Divizia C / Scoţia - Israel şi Norvegia - Serbia;

Divizia D / Georgia - Belarus şi Macedonia de Nord - Kosovo.