Echipa naţională a României a fost învinsă, joi seara, de reprezentativa Spaniei cu scorul de 2-1 pe Arena Naţională, plină cu circa 50.000 de fani tricolori.

Atacantul bihorean George Puşcaş s-a remarcat drept unul dintre cei mai buni jucători ai României în această partidă, fiind cel care s-a luptat în atac şi a centrat cu capul pentru golul lui Andone

Reprezentativa Spaniei a dominat echipa pregătită de Cosmin Contra, având numeroase ocazii de gol, salvate de portarul Tătăruşanu, care a avut mai multe intervenţii dificile. 

Sergio Ramos (29 - penalty) şi Paco Alcacer (47) au marcat golurile ibericilor, în timp ce pentru echipa antrenată de Cosmin Contra a înscris Florin Andone (59), la trei minute de la intrarea sa pe teren. Spania a jucat în zece oameni din min. 79, după eliminarea lui Diego Llorente.

Imediat după gol, doi spectatori au pătruns pe teren, astfel că România, avertizată de UEFA din motive disciplinare, riscă să joace cu porţile închise meciurile de acasă cu Norvegia şi Suedia.

În minutul 79, Puşcaş a fost lansat de Maxim şi a fost faultat de Llorente în postură de ultim apărător, fundaşul iberic fiind eliminat. Ianis Hagi (81) a şutat din lovitura liberă într-un coechipier, Benzar, infiltrat în zid.

Finalul a fost dramatic, cu România forţând egalarea, însă Puşcaş nu a reuşit să înscrie din nouă situaţii foarte bune.

În min. 90+1, Puşcaş a şutat din unghi, dar Kepa a respins. În min. 90+2, Kepa a salvat golul la mingea trimisă cu capul de Puşcaş.

A fost prima înfrângere pe teren propriu a României în faţa Spaniei în şapte meciuri (trei victorii pentru tricolori, trei egaluri).

Pentru România acesta este al doilea eşec din această campanie de calificare. Următorul meci al naţionalei este programat duminică, de la ora 19, la Ploieşti, cu Malta.