Simona Halep s-a calificat, marți, în turul doi de la Australian Open, învingând-o pe estonianca Kaya Kanepi. Halep a preluat controlul meciului în cel de-al treilea set, luându-și astfel revanșa după ce Kanepi a învins-o anul trecut la US Open. 

Potrivit Mediafax.ro, românca s-a impus greu în fața lui Kanepi. În primul set al meciului, Kanepi conducea cu un punct. În setul secund, Halep a început să fie mai agresivă și precisă în mișcări, iar în ultimul set, liderul WTA a preluat controlul asupra jocului, câșting meciul după două ore și 11 minute. 

„Nu vreau să-mi amintesc acel meci (n.r.-înfrângerea în fața lui Kaya Kanepi de la US Open 2018), ştiam ce trebuie să fac, ştiam că trebuie să fiu puternică, să am încredere. Sunt foarte fericită!”, a declarat Halep. 

Simona a învins-o pe estoniancă cu scorul 6-7, 6-4, 6-2. Liderul WTA a reușit să își ia astfel revanșa, după ce anul trecut, Kanepi a învins-o în primul tur al US Open, cu scorul de 6-4, 6-2.

Agenţia mai adaugă faptul că Simona a știut cum să ajungă la inima australienilor. "Fiecare meci e greu. Oamenii de aici au fost foarte amabili cu mine. Îmi place Australia, sunt pe jumătate australiancă, pentru că am avut un antrenor australian. Mulțumesc, Darren, pentru toţi aceşti ani!", a mai precizat Simona după meci.

În cel de-al doilea tur, românca o va întâlni pe Sofia Kenin, o jucătoare de numai 20 de ani. 

România mai are doi sportivi calificați la Australian Open 2019. Este vorba despre Irina Begu, care s-a calificat luni dimineață, și Marius Copil, care a câștigat, tot marţi, meciul din primul tur.