Circa 2.000 de copii şi tineri din 13 localităţi bihorene au participat la atelierele interactive iniţiate vara aceasta de Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul Bihor.

Marea majoritate a participanţilor provin din mediul rural sau din medii vulnerabile (afectaţi de sărăcie, centre de plasament etc.). Iniţiativa face parte dintr-un proiect denumit sugestiv "Coechipier, antrenor şi mentor" şi destinat încurajării tinerilor să facă sport. 

"Majoritatea acestor copii şi tineri din medii vulnerabile au un deficit sistemic în ce priveşte sportul şi activităţile conexe, aşa că ne-am gândit, după puterile noastre, să contribuim la dezvoltarea şi optimizarea activităţilor sportive extraşcolare în mediul rural, la creşterea nivelului de educaţie sau adăugarea unor competenţe valoroase la abilităţile native sau dobândite pe care deja le posedă participanţii", transmite conducerea Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul, într-un comunicat. 

Atelierele interactive s-au desfăşurat în localităţi ca Oradea, Vadu Crişului, Suplacu de Barcău, Cetariu, Salonta, Lăzăreni, Borş, Sălacea, Cefa, Padiş, Mădăras, Gepiu etc., cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor şi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi patru licee de prestigiu din Oradea: Onisifor Ghibu, Ortodox, LPS Bihorul şi Iosif Vulcan.

"Prin această iniţiativă, Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul a contribuit şi la dezvoltarea fenomenului voluntariatului în sport, la extinderea participării copiilor şi tinerilor din medii si zone defavorizate la activităţi sportive organizate în cadrul sistemului şcolar, precum şi la acţiuni între comunităţi. Este, de asemenea, şi o iniţiativă despre camaraderie, pentru că tot în cadrul acestui proiect, tinerii şi copiii din mediul rural şi din medii vulnerabile au beneficiat de consultanţă de specialitate din partea copiilor şi tinerilor care sunt deja sportivi de performanţă", se mai arată în comunicatul AJTA Bihor.