Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea vor disputa în acest sfârşit de săptămână un nou joc pe teren propriu, în cadrul Grupei Roşii a campionatului Ligii Naţionale. Este vorba despre partida din etapa a 6-a a celei de-a doua faze a competiţiei. Meciul va avea loc vineri, cu începere de la ora 14.45 şi va opune echipei campioane formaţia olteană SCM U Craiova, într-o dispută care se va desfăşura la Arena Antonio Alexe.

Partida constituie derby-ul etapei. Bihorenii ocupă poziţia a III-a, în timp ce doljenii sunt pe IV, dar ambele echipe au câte 11 victorii şi 8 înfrângeri, totalizând 30 de puncte.

În partida tur însă, pe 19 ianuarie, de la Craiova, CSM CSU Oradea s-a impus la o diferenţă de două puncte, cu scorul de 80-78. Atunci „leii roşii” au triumfat la capătul unui meci echilibrat, care a avut 11 schimbări la conducere și șapte situații de egalitate.

De menţionat că în prima fază a campionatului, cele două echipe și-au împărțit victoriile, fiecare câștigând pe teren propriu. Oltenii au învins cu 92-78 în luna octombrie, iar CSM CSU Oradea s-a revanșat, scor 85-69, două luni mai târziu.

„Cele două formații s-au duelat de 32 ori până la această oră, scorul general fiind de 23-9 în favoarea orădenilor”, arată site-ul clubului orădean.

Conducerea clubului CSM aşteaptă suporterii „roş-albaştrilor” într-un număr cât mai mare în tribunele Arenei Antonio Alexe, dar cei care chiar nu vor putea ajunge la sală, au posibilitatea să urmărească jocul pe micul ecran, în transmisiunea în direct a celor de la Digi Sport.


Programul etapei a 6-a din Grupa Roşie a Ligii Naţionale la baschet masculin:

Vineri, ora 17:45

CSM CSU Oradea – SCM U Craiova (Digi Sport)

Sâmbătă, ora 17:15

BC CSU Sibiu – CS SCM Timişoara (Digi Sport)

Luni, ora 19:00

U Banca Transilvania Cluj – BCM U FC Argeş Piteşti (Digi Sport)


Clasament:

1.

BC CSU Sibiu

15/4

34

2.

U-Banca Transilvania Cluj

13/6

32

3.

CSM CSU Oradea

11/8

30

4.

SCMU Craiova

11/8

30

5.

CS SCM Timişoara

9/10

28

6.

BCMU FC Argeş Piteşti

8/11

27