Sportiva orădeană Bianca Benea a ocupat locul 30 în proba individuală de spadă de la ediţia din acest an a Campionatului European de scrimă, competiţie care se desfăşoară în aceste zile în Germania, la Dusseldorf.

În vârstă de 20 ani şi legitimată la CSM Oradea, Bianca a luat startul în faza preliminară, în Grupa a 4-a.

Fiind desemnată cap de serie numărul 56 din totalul celor 88 de sportive participante, Benea a obţinut în grupă trei victorii din şase dueluri. Orădeanca a avansat, astfel, pe tabloul eliminatoriu  de 64, de pe locul al 49-lea ocupat în faza preliminară.

În primul tur eliminatoriu, Bianca a avut-o ca adversară pe Reka Szabo din Ungaria (locul 16 în faza preliminară), pe care a reuşit s-o întreacă cu scorul de 15-12. Astfel, sportiva de la CSM Oradea a pătruns între primele 32 spadasine din Europa. În turul următor, ea a dat însă de Ewa Trzebinska din Polonia, în faţa căreia a trebuit să se recunoască învinsă, cu scorul de 9-15.

Pentru Bianca Benea urmează acum proba de spadă feminin pe echipe, sâmbătă, 22 iunie, când va face echipă cu Ana Maria Popescu (campioană olimpică), Maria Udrea şi Greta Vereş.