Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea vor începe în acest sfârşit de săptămână seria jocurilor din TOP 6 în Liga Naţională.

Pentru primul meci, jucătorii echipei campioane s-au deplasat la Timişoara, unde, sâmbătă, cu începere de la ora 17, se vor duela cu localnicii de la SCM.

Va fi, astfel, primul meci din faza a doua a campionatului. Partida programată la Sala Constantin Jude va fi transmisă în direct de Digi Sport.

Confruntarea va opune ocupantele locurilor 6 şi 1 la încheierea primei faze a campionatului. Reamintim că CSM CSU Oradea, campioana en-titre a ţării, a intrat în această fază de pe primul loc, în timp ce echipa din Timişoara a ajuns de pe ultimul loc calificant, locul al 6-lea.

Aparent, Oradea porneşte cu prima şansă, având în vedere situaţia din clasament, dar şi faptul că echipa timişoreană a pierdut ultimele patru partide disputate în Grupa valorică A, în timp ce CSM CSU vine după 11 victorii consecutive în campionat şi 13 în toate întrecerile interne.

În prima fază a campionatului, elevii antrenorului Cristian Achim au câştigat ambele partide disputate cu baschetbaliştii timişoreni.

"Timişoara dispune de o serie de jucători experimentaţi. Pericolul vine în principal din partea lui Troy Franklin şi Sherwood Brown, dar nu poate fi omisă inteligenţa baschetbalistică a lui Milos Komatina sau Nikola Pesakovic.  Apărarea orădeană trebuie să se focuseze pe jocul la perimetru al fundaşilor bănăţeni. Alb-violeţii au o serie întreagă de jucători capabili să puncteze de la mare distanţă. De asemenea, Bogdan Popa, un jucător clasic de pick and pop, poate reprezenta un pericol, având mai multe prestaţii impresionante în actuala ediţie de campionat", notează site-ul clubului CSM Oradea, în prefaţa partidei. 

În ceea ce priveşte lotul de jocători, la CSM CSU Oradea va lipsi şi de această dată Bobe Nicolescu, în continuare accidentat.