Clubul Velo Sport Oradea invită toţi bihorenii pasionaţi de ciclismul montan la întrecerile celei de-a cincea ediţii a maratonului denumit "Crater Maraton". Astfel, concursul de ciclism montan va avea loc duminică, 15 iulie, cu începere de la ora 8. Startul se va da însă de la ora 10.30 din incinta Ştrandului cu Valuri din Băile 1 Mai.

După cum transmit organizatorii, acestă competiţie este diferită faţă de celelalte maratoane de ciclism montan organizate până în prezent în zona Oradiei, prin faptul că traseul evită atăt drumurile asfaltate cât şi localităţile. De altfel, de acest lucru se leagă şi motto-ul competiţiei Crater Maraton: "100% off-road, zero asfalt şi localităţi".

"Concursul a fost gândit în aşa fel încât să fie accesibil oricărui participant, indiferent de nivelul de pregătire, vârstă şi sex. Traseul străbate şi o pădure de conifere (cu molizi, pini şi jneapăn şi cu mirosul specific al pădurilor de conifere, acestea fiind răspândite cu precădere doar la altitudini montane, cu zone mai reci – nicidecum în zone de deal şi cămpie cum întălnim în apropierea Oradiei), trece prin pârâu, trece în viteză prin văi secate şi pe creste", au transmis, printr-un comunicat de presă, semnat de preşedintele clubului Velo Sport, Dormany Norbert.

De precizat însă şi faptul că în cadrul evenimentului se va organiza şi un concurs rezervat copiilor şi familiilor, pe un traseu special conceput celor mici. De asemenea, şi aici, traseele din acest an vor suferii unele modificări faţă de traseele de la ediţiile anterioare.

"Concurenţii vor avea multe beneficii în pachetele de start, ca de exemplu: medalii de participare din ceramică, tricouri cu logoul evenimentului, întrare gratuită timp de două zile la ştrand, o gustare constând în paste cu sos după eveniment", după cum mai precizează Dormany Norbert.

Câştigătorii vor fi răsplătiţi cu cel puţin 3600 lei premii în bani, bonuri de cumpărături, produse şi accesorii specifice ciclismului, cupe şi medalii. Se vor premia separat însă şi cei mai buni participanţi/participante din Oradea.