Luni, la Casa Fotbalului din Capitală a avut loc tragerea la sorţi pentru stabilirea calendarului competiţional al ediţiei 2019-2020 a campionatului Ligii a III-a.

Astfel, formaţiile bihorene Luceafărul Oradea şi CSC Sânmartin au aflat ordinea adversarilor pe care îi vor întâlni în noua ediţie de campionat, care va debuta peste mai puţin de două săptămâni. Procedura de stabilire a programului s-a făcut pe baza Tabelei Berger pentru 16 echipe.

După cum se ştie, cele două echipe bihorene au fost repartizate în Seria a V-a. La tragerea la sorţi, CSC Sânmartin a primit numărul 5, iar Luceafărul numărul 12, iar conform Tabelei Berger, în prima etapă cele două se vor întâlni în meci direct, pe terenul formaţiei CSC Sânmartin, echipă nou promovată.

Meciul va avea loc la Sântion, acolo unde îşi va disputa echipa CSC Sânmartin jocurile de pe teren propriu din turul campionatului.
Etapa I este programată în weekend-ul 23-25 august.

În etapa a II-a, Luceafărul Oradea va juca pe teren propriu cu CFR Cluj II, în timp ce CSC Sânmartin se va deplasa la Odorheiu Secuiesc, pentru confruntarea cu formaţia locală AFC.

Apoi, în cea de-a treia etapă a Seriei a V-a din Liga a III-a la fotbal, pe 7 septembrie, Luceafărul va evolua la Turda, cu Sticla Arieşul, iar CSC Sânmartin pe teren propriu, cu Sănătatea Cluj.

Reamintim că noul sezon al Ligii a III-a va fi format tot din 5 serii a câte 16 echipe. Vor promova în Liga a II-a echipele aflate pe locul 1 în fiecare dintre cele cinci serii la finalul sezonului şi vor retrograda un număr de 21 de echipe, astfel: 20 de echipe, respectiv ocupantele locurilor 16, 15, 14 şi 13 din fiecare serie, plus o echipă, cea mai slab clasată de pe locul 12 din toate cele cinci serii. 

Campionatul Ligii a III-a urmează să înceapă pe 23 august 2019 şi să se încheie pe 30 mai 2020.

Reamintim, de asemenea, că Luceafărul Oradea s-a retras din Liga a II-a şi i-a luat locul în Liga a III-a retrogradatei ACS Energeticianul, care şi-a schimbat numele în Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Echipele promovate anul acesta în Liga a III-a şi care au fost repartizate în Seria a V-a sunt: Viitorul Şelimbăr, CSC Sânmartin, SCM Zalău şi CSM Târgu Mureş.

Confruntările primei etape din Seria a V-a a Ligii a III-a la fotbal (23-24 august):

SCM Zalău - Unirea Dej 
Viitorul Şelimbăr - Unirea 1924 Alba Iulia
ACS Unu Fotbal Club Gloria - Sănătatea Cluj
Avântul Reghin - AFC Odorheiu Secuiesc
CS Sânmartin - Luceafărul Oradea
CFR Cluj 2 - Industria Galda
Sticla Arieşul Turda - Minaur Baia Mare
ACS Fotbal Comuna Recea - Metalurgistul Cugir