Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea vor disputa vineri seară primul joc oficial de pe teren propriu din noul sezon competiţional. Campionii României vor susţine, cu începere de la ora 19, returul cu maghiarii de la Falco Szombathely, din primul tur preliminar al  Basketball Champions League.

Programat în Arena "Antonio Alexe", meciul dintre campioana României şi cea a Ungariei va trebui câştigat de elevii antrenorului Cristian Achim la o diferenţă de cel puţin zece puncte, în condiţiile în care, în manşa tur, din Ungaria, de marţi, jucătorii de la Falco s-au impus cu scorul de 71-62.

După ce, exceptând primul sfert şi finalul jocului, "roş-albaştrii" nu au făcut un joc tocmai bun la Szombathely, suporterii bihoreni aşteaptă de această dată o mult mai multă determinare din partea favoriţilor.

"Calificarea se joacă şi e la îndemâna ambelor echipe. Desigur, după acest prim joc Falco a arătat că merită să meargă mai departe. Sper ca în retur să arătăm că şi noi merităm să ne calificăm", declara antrenorul Cristian Achim, după încheierea primei manşe, din Ungaria. El speră acum ca evoluţia elevilor săi să fie mult schimbată, iar publicul să susţină echipa.

De altfel, conducerea clubului orădean aşteaptă cât mai mulţi suporteri în tribunele Arenei "Antonio Alexe", mai cu seamă cu cât jocul nu va fi televizat.