Jucătorii echipei campioane CSM CSU Oradea au programat meci în deplasare în acest weekend în cadrul Ligii Naţionale de baschet.

Astfel, elevii antrenorului Cristian Achim s-au deplasat la Bucureşti, pentru duelul cu Dinamo Ştiinţa, într-o partidă care se va derula sâmbătă, cu începere de la ora 17, la Sala Dinamo.

Jocul face parte din etapa a 9-a a Grupei A valorice şi o are pe CSM CSU favorită, în pofida faptului că evoluează în deplasare.

Baschetbaliştii formaţiei bihorene vin şi după o serie de cinci victorii consecutive pe care le-au consemnat în Liga Naţională, iar în partida de sâmbătă nici nu concep să mai bifeze un succes.

În clasamentul la zi, bihorenii au 6-2 la general şi se situează pe locul al 2-lea în Grupa valorică A. De partea cealaltă, Dinamo, grupare pregătită de antrenorul Tudor Costescu, are 3-5 la general şi se află la egalitate pe locurile 4-7 cu Steaua Bucureşti, SCM U Craiova şi SCM Timişoara.

Dinamoviştii sunt angrenaţi, astfel, într-o luptă acerbă pentru calificarea în TOP 6 şi vor încerca să obţină cât mai multe puncte în etapele ce au mai rămas.

În ceea ce priveşte lotul echipei Dinamo, aceasta dispune de o serie de jucători experimentaţi precum Ousmane Barro, Mladen Jeremic şi Tony Gugino. Dar antrenorul Costescu mizează şi pe jucători aflaţi la prima experienţă în ţara noastră, precum nord-americanii Cane şi Masters, respectiv ex-iugoslavul Milutinovic. În rest, în echipă sunt jucători tineri români, aflaţi la primul sau cel de-al doilea sezon de experienţă în primul eşalon al baschetului masculin românesc.

Meciul de sâmbătă Dinamo Ştiinţa Bucureşti - CSM CSU Oradea nu va fi televizat.