Poloiştii de la CSM Oradea au pierdut la o diferenţă de 12 goluri primul joc de la turneul Grupei C din turul II preliminar al Ligii Campionilor Europeni, turneu pe care în găzduieşte în acest sfârşit de săptămână la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu".

Bihorenii, vicecampioni ai României, au primit, în deschiderea turneului de vineri seară, replica vicecampioanei Italiei, AN Brescia, o echipă care s-a dovedit a fi net superioară şi care s-a impus cu scorul de 16-4, după ce a dominat net partida.

Pe sferturi s-a consemnat: 4-1, 4-0, 5-3 şi 3-0 pentru italieni.

La jumătatea confruntării, scorul era 8-1 pentru Brescia, unicul gol de până atunci al orădenilor reuşindu-l Yusuke Inaba din penalty. Sfertul III a adus celelate goluri pentru CSM, înscrise de R. Georgescu, Colodrovschi şi R. Szabo.

Pentru italieni au marcat Alesiani, C. Presciutti şi Nikolaidis câte 3 goluri, Canella şi Figari câte 2 goluri, A. Buha, A. Nora şi Bertoli câte un gol.

"Istoria se repetă! Aşa cum am zis în vară, echipa italiană reorezintă o misiune imposibilă pentru noi. Ei au o echipă cu jucători foarte experimentaţi, joacă foarte serios. Cred că pentru ei turneul de la Oradea e mai mult un turneu de pregătire decât de calificare şi adevărul e că ne-au prins într-o zi în care noi nu am avut eficacitatea necesară. Am avut foarte multe ocazii, foarte multe superiorităţi numerice, nu am reuşit să le fructificăm şi eu cred că din cauza acestui lucru şi diferenţa s-a văzut", a declarat, după partidă, tehnicianul echipei orădene, Dorin Costrăş.

Lotul de jucători aliniat de formaţia CSM pentru acest meci i-a cuprins pe portarii Pijetlovic şi R. Gavriş şi jucătorii: V. Georgescu, Y. Inaba, N. Ilisie, V. Dragomirescu, R. Szabo, A. Popoviciu, V. Kovats, S. Colodrovschi, R. Georgescu, F. Czenk şi B. Remeş.

În cea de-a doua partidă a zilei de vineri, spaniolii de la CN Barcelona s-au impus şi mai clar în faţa campioanei Georgiei, Lokomotiv Tbilisi, cu scorul de 25-6. Pe sferturi s-a consemnat: 7-1, 5-2, 7-1 şi 6-2. Cele mai multe goluri le-a reuşit decarul spaniolilor Pere Estrany, care a înscris de 4 ori.

Sâmbătă, în etapa a II-a, CSM Oradea joacă de la ora 19:45 cu georgienii de la Lokomotiv Tbilisi, în timp ce în cealaltă dispută, de la ora 18, AN Brescia va primi replica spaniolilor de la CN Barcelona.